Uređaj za dekodiranje boca je mašina koja se koristi za punjenje boca na proizvodne linije u industriji flaširanja. Dostupni su mnogi dizajni, ali njihova svrha je ista, boce za punjenje automatski pri velikim brzinama eliminišući skup, neefikasan ručni rad ovog procesa.

AMPACK proizvodi punu liniju uređaja za dekodiranje boca za sortiranje, organiziranje, orijentaciju i isporuku boca ili kontejnera na jedan, uspravan i uredan način, pravo na vašu proizvodnu liniju. Bez obzira da li je vaš kontejner veliki ili mali, vaša proizvodna linija je brza ili spora, ili je vaš proizvod farmaceutski, prehrambeni, napitak, kozmetički ili hemijski, AMPACK ima sistem za dekodiranje boca pri maloj ili velikoj brzini kako bi se povećala efikasnost vaše proizvodne linije.

Pogledaj video

Brza mašina za dekodiranje boca za kućne ljubimce

Pogledaj video

Stroj za hranjenje gramofona za sortiranje boca

Pogledaj video

Mašina za sortiranje boca tipa kutije za plastičnu bocu

Pogledaj video

Linearna automatska mašina za dekodiranje boca

Pouzdana, superiorna oprema za dekodiranje

Posjedovanje pouzdane plastične boce ili uređaja za dekodiranje kontejnera je od suštinskog značaja za maksimalnu efikasnost i osiguravanje da su vaši spremnici spremni za sljedeći korak u procesu pakiranja. Korištenje AMPACK-a za dekodiranje će osigurati da imate dekonder koji je lak za razumijevanje, jednostavan za rukovanje i održavanje, a također će vam pružiti godine proizvodnje bez problema.

AMPACK-ova linija brzih dekodera za boce uključuje modele niskog profila, visokih performansi, koji štede prostor, teške uslove rada i ergonomski dizajnirane modele koji se mogu lako integrirati sa postojećom ili novom opremom. Ovi uređaji za dekodiranje će automatski uzeti vaše ukrašene ili devičanske boce iz nasumične količine i čvrsto ih bez oštećenja postaviti na transportnu traku za pakovanje za nizvodne operacije.

Kako rade dekoderi za boce

Uređaji za dekodiranje boca primaju boce na nasumične položaje jer se kontejneri nasumično bacaju u veliki spremnik koji može primiti hiljade boca. Zatim se tim bocama rukuje na različite načine od rezervoara do drugih delova mašina, tako da se sortiraju dok ne dobijete stajaću bocu direktno u vašem transporteru koja ide do punila za flaše, pa do mašine za zatvaranje, etiketirke i ostatka punjenja linija.

Ovo je osnovno objašnjenje: postoje hiljade dizajna boca, a svaki kontejner treba analizirati da bi mašina za dekodiranje boca radila ispravno, uzmite u obzir, između ostalog:

Potrebna brzina

S obzirom na to da je uređaj za dekodiranje boca na početku linije za flaširanje, on mora biti najbrži stroj kako bi bio siguran da može sustići bilo koju drugu opremu za punjenje u liniji ako dođe do zastoja.

Veličina kontejnera

Veličina posude u mašinama za punjenje tečnosti je kritična za preporuku veličine mašine; na primjer, mašina od 32 inča može napraviti 200 + boca u minuti od boce od 2 oz, ali će napraviti samo 10-15 boca u minuti na galonima. Takođe, rezervoar od 25 kubnih stopa može da primi hiljade boca od 2 oz, tako da mašina može da radi dugo vremena bez ikakvog operatera, ali može da primi samo nekoliko desetina galona, tako da je deskrembler mogao da radi samo nekoliko minuta pre nego što je rezervoar mogao da radi da se ponovo napuni.

Karakteristike dizajna

Svaka karakteristika dizajna kontejnera na kontejneru može predstavljati izazov u bilo kom delu procesa dekodiranja; može biti previše mekana, izbočine koje oštećuju posudu, dimenzionalno teška za orijentaciju (prečnik i visina boce su slični), vodilice na boci koje hvataju udicu, između ostalog.

Lokacija ugradnje

Mnoge proizvodne linije počinju bez deskremblera za boce, a kada se analizira mogućnost dodavanja jednog, nema dobrog prostora za njegovo postavljanje na liniju za punjenje tekućinom jer su ove mašine obično na najvećim proizvodnim linijama. Obično se postavlja ispred tečnog punila ili mašine za punjenje praha. Neki kupci također instaliraju mašinu za dekodiranje neposredno prije mašine za etiketiranje kada je zgodno označiti kontejnere prije tečnog punila.

Materijal

Materijal kontejnera, mogućnost obilježavanja i grebanja, krhkost, problemi s kvalitetom samo su neki od izazova s kojima se susrećemo da bi naše mašine pravilno funkcionisale, bocama za kućne ljubimce može biti potrebno posebno rukovanje kako bi se izbjegle ogrebotine dok se sortiraju na uređaju za dekodiranje PET boca.

Čišćenje kontejnera na deskremblerima

Nudimo opciju ispiranja zrakom na našim deskremblerima, ali je važno napomenuti da je čišćenje obavljeno na ovim sistemima ioniziranim zrakom ili ispiranjem joniziranog zraka minimalno, za posude koje zahtijevaju čišćenje preporučuje se namjenski ispirač za boce.

Sekundarna orijentacija

Da bi se kontejneri automatski ubacili u proizvodnu liniju, neki kontejneri zahtijevaju sekundarnu orijentaciju kako bi kontejneri bili u pravom položaju prije nego što uđu u strojeve za punjenje tekućinom ili opremu za pakovanje. Dodatna orijentacija je neophodna kada se boca koja izlazi iz uređaja za dekodiranje boca isporučuje u transporter na više pozicija; primjer za to bi bio kvart motornog ulja sa necentričnim vratom. Na tipičnom uređaju za dekodiranje boca, kontejneri će hraniti ove nesimetrične kontejnere ili sa vodećim ili za vratom, tako da za automatizaciju linije za pakovanje morate dodati sekundarnu orijentaciju.