Automatska mašina za etiketiranje nalepnica je vrsta mašine koja se koristi za nanošenje etiketa ili nalepnica na proizvode ili ambalažu u potpuno automatizovanom procesu. Ove mašine se obično koriste u operacijama proizvodnje i pakovanja za efikasno i precizno obeležavanje proizvoda informacijama kao što su nazivi proizvoda, opisi, cene i bar kodovi.

Automatske mašine za etiketiranje naljepnica mogu se programirati da primjenjuju etikete na određene lokacije na proizvodu ili ambalaži, a često se mogu integrirati s drugom proizvodnom opremom kako bi se stvorila potpuno automatizirana proizvodna linija. Takođe mogu imati karakteristike kao što su senzori etiketa kako bi se osiguralo da se etikete pravilno nanose i mogu biti u stanju da rukuju različitim vrstama etiketa i materijala za pakovanje.

Dostupno je nekoliko različitih tipova automatskih mašina za etiketiranje nalepnica, uključujući mašine za etiketiranje na rolne, koje nanose etikete sa rolne etikete, i mašine za etiketiranje sa udarcem, koje koriste tampon za nanošenje etiketa na kontejnere ili druge proizvode. Postoje i mašine za etiketiranje osetljive na pritisak, koje koriste lepak za nanošenje etiketa, i mašine za nalepljivanje, koje lepe etikete ili omote na kontejnere ili ambalažu.

Automatske mašine za etiketiranje naljepnica koriste se u širokom spektru industrija, uključujući hranu i piće, farmaceutske proizvode, kozmetiku i proizvode za kućanstvo. Oni su važan alat za precizno i efikasno označavanje proizvoda za distribuciju i prodaju.

Pogledaj video

Mašina za etiketiranje okruglih boca

Mašina za etiketiranje okruglih boca dizajnirana je na osnovu razumnog plana proizvodnje. Proces označavanja je potpuno automatski, jednostavan rad, proizvodnja velikog kapaciteta, savršena tačnost označavanja; Primjenjujući se za farmaceutsku, hemijsku, prehrambenu i druge industrije Proizvode koji imaju etikete okruglih kontejnera, na njih može dodati uređaj za kodiranje za štampanje datumskog broja, broja serije.
Pogledaj video

Mašina za dvostrano etiketiranje

Dvostrana mašina za etiketiranje je aplikacija za etiketiranje kontejnera okruglog, ravnog, kvadratnog i drugih oblika u oblasti dnevne hemijske, farmaceutske i prehrambene industrije. Štampač datuma je opcija za štampanje datuma i drugih brojeva.
Pogledaj video

Horizontalna mašina za etiketiranje okruglih boca

Oprema je prikladna za označavanje obima ili poluobima raznih stojećih nestabilnih cilindričnih objekata. Široko se koristi u kozmetici, hrani, medicini, svakodnevnoj kemiji, elektronici, igračkama, hardveru, plastici i drugim industrijama, može postići označavanje cijele sedmice/pola sedmice. Usvojite horizontalni prijenos, horizontalnu oznaku, povećajte stabilnost, poboljšajte efikasnost etikete. Može istovremeno štampati broj serije i datum proizvodnje, realizovati integraciju označavanja i kodiranja, smanjiti proces pakovanja i poboljšati efikasnost proizvodnje. Pogodno za samoljepljive etikete, samoljepljive folije, elektronski nadzorni kod, bar kod, dvodimenzionalnu kodnu naljepnicu, prozirnu etiketu itd. Oprema ima visoku stabilnost, dobar efekat etiketiranja, nema mjehurića, nema bora, visoku preciznost označavanja.

Pogledaj video

Vrhunska mašina za ravno etiketiranje

Ovaj tip mašine za površinsko lepljenje etiketa za postizanje prihvatljivih proizvodnih ciljeva i dizajna. Proces označavanja je automatski rad, jednostavan rad, velika brzina proizvodnje, jedinstvena lokacija za označavanje, lijepa, uredna; Oprema je uglavnom pogodna za automatsko označavanje ravnih boca i četvrtastih boca u industriji hrane i pića, žitaricama i ulju, medicini, svakodnevnoj hemijskoj i hemijskoj industriji.

Pogledaj video

Paging Flat Labeling Machine

Automatska mašina za etiketiranje može raditi za sve vrste objekata sa avionom, ravne površine kao što su kartice, torbe, knjige, neoblikovane kutije, kartoni, papir, vrećice i druge vrećice za pakovanje, itd. Prihvata automatski odvojene hrpe vrećica za pakovanje ili kartica i prenesite jedan komad na pokretnu traku kako biste olakšali mašini za etiketiranje da zalijepi svaku naljepnicu na objekte i na taj način smanji sitnice ručnog listanja kako bi se poboljšala efikasnost etiketiranja. Široko se koristi u prehrambenoj, medicinskoj, svakodnevnoj hemijskoj, elektronskoj, metalnoj, plastičnoj i drugim industrijama. Ima opcioni uređaj za kodiranje datuma, koji realizuje kodiranje datuma na naljepnicama.

Pogledaj video

Mašina za etiketiranje za pozicioniranje okruglih boca

To je uređaj koji na boce, proizvode ili propisanu ambalažu pričvršćuje rolne papirnih etiketa ili samoljepljivih etiketa. Zadnja strana etikete je samostalna sa ljepilom i redovno je raspoređena na glatku podlogu, koja se automatski može odlijepiti ulagačem ili mehanizmom za ljuštenje na mašini za etiketiranje.

Primjenjivo za obodno površinsko označavanje boca klasnog predmeta, može zalijepiti jedan standard i dvostruki standard, dvostruko je razmak između fleksibilnog podešavanja, kao što su okrugle boce za vodu s gelom, konzerve za hranu kao što je etiketiranje, široko se koristi u kozmetici, hrani, medicini, dezinfekcijskom sredstvu , itd. Opremljen sa uređajem za detekciju obodne pozicije, koji može realizovati lokaciju navedenu u kružnoj površinskoj etiketi. Opcioni trakasti štampač i spurt kod mašine, datum proizvodnje i broj serije odštampan na etiketi informacija, integriše etiketu - kod.

Pogledaj video

Rotaciona mašina za pozicioniranje velike brzine

Oprema za etiketiranje je za etiketiranje okruglih boca u industriji kao što je hrana, ulje, farmacija, vino, kozmetika i tako dalje. Mašinom elegantnog dizajna može lako upravljati i održavati običan radnik, kome nije potrebna posebna obuka za rad sa ovom mašinom. Samo dajte jednostavnu prilagodbu za proizvodnju drugog proizvoda kada želite zamijeniti različite vrste etiketa na bocama.

Pogledaj video

Automatska mašina za Desktop etiketiranje

Mašina za etiketiranje stolnog tipa može uštedjeti radni prostor, ali može raditi automatski i precizno nakon što prilagodite i testirate radne podatke. Cijela mašina koristi S304 nehrđajući čelik i eloksirani materijal od legure aluminijuma, sa visokom otpornošću na koroziju i nikada ne hrđa. Široko se koristi u proizvodnji pića, zdravstvu, hrani, medicini, svakodnevnoj hemijskoj i lakoj industriji. (napomena: naša mašina se može prilagoditi, oslanjajući se na vaš zahtjev)

Automatska mašina za etiketiranje naljepnica je specijalizirani dio opreme koji se koristi za nanošenje etiketa na različite proizvode. Ove mašine se obično koriste u industriji hrane i pića, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji za nanošenje etiketa na boce, kontejnere i druge materijale za pakovanje.

Postoji nekoliko različitih tipova automatskih mašina za etiketiranje nalepnica dostupnih na tržištu, uključujući mašine za etiketiranje osetljive na pritisak, mašine za etiketiranje i mašine za etiketiranje hladnim lepkom. Svaki tip mašine je dizajniran za nanošenje etiketa na specifičan način i pogodan je za različite vrste proizvoda i aplikacije za etiketiranje.

U ovom konačnom vodiču ćemo pokriti sve što trebate znati o automatskim mašinama za etiketiranje naljepnica, uključujući način njihovog rada, različite vrste mašina koje su dostupne i ključna razmatranja koja trebate uzeti u obzir pri odabiru prave mašine za vaše poslovanje.

Kako rade automatske mašine za etiketiranje naljepnica?

Automatske mašine za etiketiranje nalepnica dizajnirane su za nanošenje etiketa na različite proizvode, uključujući boce, kontejnere, limenke i druge materijale za pakovanje. Ove mašine obično rade koristeći jednu od tri glavne metode označavanja: etiketiranje osetljivo na pritisak, etiketiranje omotanjem ili etiketiranje hladnim lepkom.

Mašine za etiketiranje osjetljive na pritisak koriste rolnu samoljepljivih etiketa, koje se nanose na proizvod pritiskom. Etikete se obično unose kroz mašinu pomoću seta traka ili transportera, a zatim se pritiskaju na proizvod pomoću glave za etiketiranje. Ova vrsta mašine je pogodna za nanošenje etiketa na širok spektar proizvoda, uključujući boce, kontejnere i limenke.

Omotajte oko mašina za etiketiranje, kao što ime govori, naljepite etikete po obodu proizvoda. Ove mašine se obično koriste za nanošenje etiketa na cilindrične proizvode, kao što su boce i limenke. Etikete se unose kroz mašinu pomoću seta traka ili transportera, a zatim se omotavaju oko proizvoda pomoću seta valjaka.

Mašine za etiketiranje hladnim ljepilom koriste rolnu papirnih etiketa koje su premazane slojem ljepila na bazi vode. Etikete se unose kroz mašinu pomoću seta traka ili transportera, a zatim se nanose na proizvod pomoću glave za etiketiranje. Ljepilo se aktivira vlagom, tako da se označeni proizvod mora ostaviti da se osuši prije nego što se može pakirati ili otpremiti.

Bez obzira na korištenu metodu označavanja, automatske mašine za etiketiranje naljepnica obično rade koristeći sličan proces. Proizvod koji treba označiti se ubacuje u mašinu pomoću seta transportera ili drugog mehanizma za ubacivanje. Naljepnice se zatim nanose na proizvod pomoću glave za označavanje ili drugog mehanizma za označavanje. Kada se etiketa nanese, označeni proizvod se zatim prenosi u prostor za pakovanje ili otpremu.

Vrste automatskih mašina za etiketiranje naljepnica

Na tržištu je dostupno nekoliko različitih tipova automatskih mašina za etiketiranje naljepnica, od kojih je svaka pogodna za različite vrste proizvoda i aplikacije za etiketiranje. Neke od najčešćih tipova mašina uključuju:

Mašine za etiketiranje osjetljive na pritisak: Ove mašine su pogodne za nanošenje samolepljivih etiketa na širok spektar proizvoda, uključujući boce, kontejnere i limenke.

Omotajte mašine za etiketiranje: Ove mašine su dizajnirane za nanošenje etiketa po obodu cilindričnih proizvoda, kao što su boce i limenke.

Mašine za etiketiranje hladnim ljepilom: Ove mašine koriste rolnu papirnih etiketa premazanih ljepilom na bazi vode, koji se nanosi na proizvod pomoću glave za etiketiranje.

Inline mašine za etiketiranje: Ove mašine su dizajnirane za nanošenje etiketa na proizvode dok se kreću duž proizvodne linije.

Rotacione mašine za etiketiranje: Ove mašine koriste seriju valjaka za nanošenje etiketa na proizvode dok prolaze kroz mašinu.

Poluautomatske mašine za etiketiranje: Ovim mašinama upravlja ljudski operater, koji ručno unosi proizvod u mašinu i postavlja ga za označavanje. Ove mašine su generalno jeftinije od potpuno automatskih mašina, ali zahtevaju više ručnog rada i nisu prikladne za proizvodnju velikog obima.

Potpuno automatske mašine za etiketiranje: Ove mašine su potpuno automatizovane i ne zahtevaju čoveka. Pogodni su za proizvodnju velikih količina, ali su generalno skuplji od poluautomatskih mašina.

Prilikom odabira automatske mašine za etiketiranje naljepnica, važno je uzeti u obzir specifične potrebe vašeg poslovanja. Faktori koje treba uzeti u obzir uključuju vrstu proizvoda koje trebate označiti, obim proizvodnje i vaš budžet. Također je važno uzeti u obzir veličinu i izgled vašeg proizvodnog pogona, jer su neke mašine pogodnije za određene vrste okruženja.

Ključna razmatranja za odabir automatske mašine za etiketiranje naljepnica

Postoji nekoliko ključnih stvari koje biste trebali uzeti u obzir prilikom odabira automatske mašine za etiketiranje naljepnica za vaše poslovanje. To uključuje:

Vrsta metode označavanja: Kao što je gore spomenuto, postoji nekoliko različitih vrsta metoda označavanja dostupnih, uključujući etiketiranje osjetljivo na pritisak, etiketiranje omotanjem i etiketiranje hladnim ljepilom. Odaberite mašinu koja je prikladna za vrstu naljepnica koje planirate koristiti i proizvode koje trebate označiti.

Obim proizvodnje: Uzmite u obzir obim proizvodnje kojim mašina treba da rukuje. Ako imate veliku količinu proizvoda koje je potrebno označiti, možda će vam trebati naprednija i skuplja mašina. S druge strane, ako imate manji obim proizvodnje, možda ćete moći da se snađete sa jednostavnijom i jeftinijom mašinom.

Veličina i oblik proizvoda: Uzmite u obzir veličinu i oblik proizvoda koje trebate označiti. Neke mašine su prikladnije za označavanje određenih vrsta proizvoda, kao što su cilindrične boce ili ravni kontejneri.

Tačnost označavanja: Odaberite mašinu koja je sposobna precizno i dosljedno nanositi etikete. Ako se oznake ne primjenjuju ispravno, to može dovesti do problema s kvalitetom i pritužbi kupaca.

brzina: Uzmite u obzir brzinu mašine, kao i brzinu proizvodne linije. Brža mašina može biti skuplja, ali može pomoći u povećanju efikasnosti i smanjenju troškova na dugi rok.

Održavanje i popravka: Odaberite mašinu koju je lako održavati i popravljati, jer to može pomoći u smanjenju zastoja i povećanju ukupne efikasnosti.

Cijena: Uzmite u obzir svoj budžet prilikom odabira mašine za etiketiranje. Mašine višeg ranga mogu imati naprednije karakteristike i biti pogodnije za proizvodnju velikih količina, ali mogu biti i skuplje.

Zaključak

Automatska mašina za etiketiranje naljepnica je specijalizirani dio opreme koji se koristi za nanošenje etiketa na različite proizvode. Dostupno je nekoliko različitih tipova automatskih mašina za etiketiranje nalepnica, uključujući mašine za etiketiranje osetljive na pritisak, mašine za etiketiranje i mašine za etiketiranje hladnim lepkom. Prilikom odabira mašine za etiketiranje važno je uzeti u obzir specifične potrebe vašeg poslovanja, uključujući vrstu proizvoda koje trebate označiti, obim proizvodnje i vaš budžet. Uzimajući u obzir ove faktore, možete odabrati pravu mašinu za vaše poslovanje i poboljšati efikasnost i produktivnost.