Monoblok mašina za punjenje i zatvaranje je vrsta mašine za pakovanje koja kombinuje funkcije punjenja i zatvaranja u jednu celinu. Ove mašine su dizajnirane da pune kontejnere proizvodom, a zatim zatvaraju kontejner čepom ili zatvaračem u jednom kontinuiranom procesu.

Monoblok mašine za punjenje i zatvaranje mogu se koristiti za pakovanje širokog spektra proizvoda, uključujući tečnosti, prah i čvrste predmete. Obično se koriste u proizvodnim okruženjima velikog obima, gdje su brzina i efikasnost važni.

Dostupne su mnoge različite vrste monoblok mašina za punjenje i zatvaranje, koje se mogu razlikovati u smislu vrste proizvoda s kojim mogu rukovati, vrste posude koju mogu puniti i brzine kojom rade. Neke monoblok mašine za punjenje i zatvaranje dizajnirane su za rukovanje više vrsta proizvoda i kontejnera, dok su druge specijalizirane za određenu vrstu proizvoda ili kontejnera.

Monoblok mašine za punjenje i zatvaranje široko se koriste u raznim industrijama, uključujući hranu i piće, farmaceutsku i hemijsku proizvodnju. Oni mogu pomoći da se poboljša efikasnost i tačnost procesa pakovanja, kao i da se smanji rizik od kontaminacije ili gubitka proizvoda.

Pogledaj video

Mašina za punjenje i zatvaranje kreme za lice

Ova mašina ima funkcije kao što su automatsko punjenje bocom pužnog tipa, detekcija boca (bez boce bez punjenja, bez boce bez hranjenja poklopcem), punjenje, punjenje poklopcem i automatsko zatvaranje.

 • Funkcioniše kao dešifrovanje boca, punjenje, zatvaranje folije, zavrtanje čepa, etiketiranje i sakupljanje itd.
 • Elektronska vaga sa četiri glave, garantuje visoku tačnost punjenja.
 • Modularizovani kontrolni sistem, jednostavan za održavanje, niska cena.
 • Panel microsoft se može ažurirati preko USB-a.
 • Funkcija online čišćenja nije obavezna.
 • Zapremina punjenja: 1~250ml
 • Brzina punjenja: 40 boca/min
 • Preciznost punjenja: ≥99%
 • Stopa pada kapice gotovog proizvoda: ≥99%
 • Glavna snaga mašine: 1KW 220V bezstepeni menjač
Pogledaj video

Mašina za zatvaranje kozmetičkih parfema

 • Automatsko punjenje niskog vakuuma, auto detekcija boca (bez boce nema punjenja), punjenje tri puta, automatsko spuštanje poklopca glave za raspršivanje, cirkulacija kompleta matrica za bočice parfema, široka je prilagodljivost koja može zadovoljiti zahtjeve različitih dimenzija i punjenja zapremine kontejnera.
 • Opremljen je pročišćavanjem zraka za boce, kvantitativnim punjenjem, punjenjem pod pritiskom, postavljanjem pumpe, namotavanjem poklopca, postavljanjem omotača, zatvaranjem, odbacivanjem, označavanjem i sakupljanjem krajnjeg proizvoda itd.
 • Kalupi se kreću u krug, lako se mijenjaju boce; Koračni motor za kvantitativno punjenje, brzo prilagođavanje volumena punjenja; Uređaj s negativnim pritiskom se koristi za punjenje istog nivoa tečnosti; Primijenjen je manipulator za postavljanje pumpe i prethodno valjanje za povećanje brzine kotrljanja pumpe;
 • Elastična kotrljajuća glava služi za izbjegavanje oštećenja tijela boce.
 • Zapremina punjenja: 5~120ml
 • Brzina punjenja: 30-50 瓶/min
 • Preciznost punjenja: ≤±1%
 • Stopa spuštanja i zaključavanja gotovih proizvoda: ≥99%
 • Glavna snaga mašine: 1KW 220/380V kontrola frekvencije
Pogledaj video

Mašina za punjenje i zatvaranje lakova za nokte

Ova serija automatskih mašina za punjenje laka za nokte uključuje operacije automatskog punjenja, montaže četke i zatvaranja. Usvaja sistem pozicioniranja boca za dio za punjenje kako bi olakšao mlaznici za punjenje da uđe u boce, što ponekad nije uspjelo zbog velikog odstupanja dimenzija posude za lak za nokte. Uz HIBAR pumpu za hranjenje na bočicu, korisnici mogu prilagoditi željeni volumen punjenja i nasumično postaviti spremnike za skladištenje. Osim toga, ova mašina za automatsko punjenje laka za nokte će prestati puniti ili zatvarati kada nema boce ili četke.

Pogledaj video

Mašina za punjenje i zatvaranje kapi za oči

 • Ova serija automatskih mašina za punjenje i zatvaranje kapi za oči je pogodna za punjenje tečnosti male zapremine, poput antibiotika, kapi za oči, itd. Koristili smo servo motore za AISI 316L / visoko precizne keramičke rotacione klipne pumpe. Osim toga, ekran osjetljiv na dodir je usvojen za opremu za punjenje kapi za oči za precizno i praktično podešavanje.
 • Mašina za punjenje i zatvaranje kapi za oči je vrsta opreme za pakovanje koja se koristi u farmaceutskoj i medicinskoj industriji za punjenje i zatvaranje kapi za oči ili drugih tekućih lijekova u male bočice ili bočice. Ove mašine su dizajnirane za rukovanje malim količinama tečnosti i obično se koriste za proizvodnju kapi za oči bez recepta (OTC) ili kapi za oči na recept.
 • Dostupno je nekoliko vrsta mašina za punjenje i zatvaranje kapi za oči, uključujući poluautomatske i potpuno automatske mašine. Poluautomatske mašine obično zahtevaju od operatera da puni i istovari boce i bočice, dok potpuno automatske mašine mogu da obrađuju čitav proces punjenja i zatvaranja bez ljudske intervencije.
 • Proces punjenja obično uključuje upotrebu peristaltičke pumpe ili klipne pumpe za doziranje precizne količine kapi za oči u spremnik. Proces zatvaranja uključuje stavljanje čepa na bocu ili bočicu i njegovo pričvršćivanje na mjesto pomoću mehanizma za presovanje ili zavrtnje.
 • Mašine za punjenje i zatvaranje kapi za oči koriste se u raznim okruženjima, uključujući farmaceutske i biotehnološke kompanije, bolnice i istraživačke laboratorije. Ove mašine su dizajnirane da ispune stroge standarde kvaliteta i sigurnosti kako bi se osiguralo da su kapi za oči precizno i dosljedno napunjene i zapečaćene.
Pogledaj video

Mašina za punjenje i zatvaranje esencijalnih ulja

 • Oprema za automatsko punjenje eteričnih ulja odlikuje se visokom automatizacijom, širokom primjenom i visokom stabilnošću. Procesi hranjenja, punjenja i zatvaranja flašice obavljaju se potpuno automatski. Ovaj punilac eteričnog ulja opremljen je uređajem za automatsku detekciju za provjeru postojanja bočica. Proizveden je u skladu sa GMP standardima.
 • Mašina za punjenje i zatvaranje eteričnih ulja je vrsta opreme za pakovanje koja je posebno dizajnirana za punjenje i zatvaranje posuda s eteričnim uljima. Ove mašine obično koriste različite tehnologije punjenja i zatvaranja, uključujući gravitaciono punjenje, volumetrijsko punjenje i peristaltičko punjenje, kako bi se osiguralo precizno i dosledno punjenje kontejnera.
 • Dio za zatvaranje mašine je obično zasebna jedinica koja se koristi za postavljanje i pričvršćivanje čepova ili zatvarača na napunjene posude. Neke mašine za punjenje i zatvaranje esencijalnih ulja mogu takođe uključivati dodatne karakteristike, kao što su mogućnosti označavanja ili kodiranja, koje pomažu pri identifikaciji i sledljivosti proizvoda.
 • Ove mašine se obično koriste u kozmetičkoj, mirisnoj i prehrambenoj industriji, kao iu farmaceutskom i hemijskom sektoru, za pakovanje i etiketiranje širokog spektra proizvoda. Mogu se koristiti za punjenje i zatvaranje boca, staklenki, tuba i drugih kontejnera različitih oblika i veličina, a obično su dizajnirani za proizvodna okruženja velikog obima.

Monoblok mašina za punjenje i zatvaranje je vrsta mašine za pakovanje koja kombinuje funkcije punjenja i zatvaranja u jednu celinu. Ove mašine su dizajnirane da pune kontejnere proizvodom, a zatim zatvaraju kontejner čepom ili zatvaračem u jednom kontinuiranom procesu. Obično se koriste u proizvodnim okruženjima velikog obima, gdje su brzina i efikasnost važni.

Dostupne su mnoge različite vrste monoblok mašina za punjenje i zatvaranje, koje se mogu razlikovati u smislu vrste proizvoda s kojim mogu rukovati, vrste posude koju mogu puniti i brzine kojom rade. Neke monoblok mašine za punjenje i zatvaranje dizajnirane su za rukovanje više vrsta proizvoda i kontejnera, dok su druge specijalizirane za određenu vrstu proizvoda ili kontejnera.

Jedna od glavnih prednosti monoblok mašina za punjenje i zatvaranje je njihova sposobnost brzog i preciznog punjenja i zatvaranja kontejnera. Ove mašine su obično opremljene podesivim mlaznicama za punjenje koje se mogu koristiti za kontrolu brzine protoka i zapremine punjenja proizvoda koji se pakuje. Takođe mogu biti opremljeni senzorima i sistemima kontrole kvaliteta kako bi se osiguralo da se proizvod pravilno puni i zatvara.

Pored punjenja i zatvaranja, monoblok mašine za punjenje i zatvaranje mogu takođe biti opremljene drugim karakteristikama za poboljšanje efikasnosti i efektivnosti procesa pakovanja. To može uključivati:

 • Automatsko označavanje: Neke monoblok mašine za punjenje i zatvaranje opremljene su sistemima za etiketiranje koji mogu automatski da nanose etikete na kontejnere koji se pune i zatvaraju.
 • Rukovanje kontejnerima: Mnoge monoblok mašine za punjenje i zatvaranje dizajnirane su za rukovanje različitim veličinama i oblicima kontejnera, koristeći podesive vodilice ili alate za smeštaj različitih kontejnera.
 • Sigurnosne karakteristike: Većina monoblok mašina za punjenje i zatvaranje opremljena je sigurnosnim štitnicima i blokadama za zaštitu rukovaoca od pokretnih dijelova i potencijalnih nezgoda.
 • Kontrola kvaliteta: Neke monoblok mašine za punjenje i zatvaranje opremljene su senzorima i sistemima kontrole kvaliteta kako bi se osiguralo da se proizvod pravilno puni i zatvara.

Monoblok mašine za punjenje i zatvaranje široko se koriste u raznim industrijama, uključujući hranu i piće, farmaceutsku i hemijsku proizvodnju. Oni mogu pomoći da se poboljša efikasnost i tačnost procesa pakovanja, kao i da se smanji rizik od kontaminacije ili gubitka proizvoda.

Prilikom odabira monoblok mašine za punjenje i zatvaranje, važno je uzeti u obzir vrstu i zapreminu proizvoda koji se pakira, kao i veličinu i oblik kontejnera koji se koriste. Drugi faktori koje treba uzeti u obzir mogu uključivati brzinu i efikasnost mašine, njenu izdržljivost i pouzdanost i sve dodatne karakteristike koje mogu biti potrebne, kao što su automatsko označavanje ili sistemi kontrole kvaliteta.

Također je važno pažljivo procijeniti dobavljača i proizvođača monoblok mašine za punjenje i zatvaranje, kako bi se osiguralo da mašina ispunjava industrijske standarde i da je visokog kvaliteta. Dobra je ideja zatražiti reference i studije slučaja od dobavljača, te posjetiti njihov pogon kako biste vidjeli mašinu u akciji ako je moguće.

Nakon što je monoblok mašina za punjenje i zatvaranje odabrana i instalirana, važno je slijediti upute proizvođača za rad i održavanje. To može uključivati redovno čišćenje i održavanje mašine, kao i pridržavanje sigurnosnih smjernica za zaštitu rukovaoca od potencijalnih nezgoda.

U zaključku, monoblok mašina za punjenje i zatvaranje je vrijedna prednost za svaku kompaniju koja treba brzo i precizno pakirati velike količine proizvoda. Pažljivim razmatranjem vrste proizvoda koji se pakuje, veličine i oblika kontejnera koji se koriste, te karakteristika i mogućnosti mašine, moguće je odabrati monoblok mašinu za punjenje i zatvaranje koja odgovara specifičnim potrebama kompanije. Uz pravilan rad i održavanje, monoblok mašina za punjenje i zatvaranje može pružiti mnoge prednosti, uključujući povećanu efikasnost i tačnost u procesu pakovanja, smanjen rizik od kontaminacije ili gubitka proizvoda i poboljšanu produktivnost.

Važno je pažljivo procijeniti dobavljača i proizvođača monoblok mašine za punjenje i zatvaranje, kako bi se osiguralo da mašina ispunjava industrijske standarde i da je visokog kvaliteta. Također je važno slijediti upute proizvođača za rad i održavanje, uključujući redovno čišćenje i održavanje stroja i pridržavanje sigurnosnih smjernica za zaštitu rukovaoca.

Pored ovih razmatranja, važno je uzeti u obzir ukupne troškove monoblok mašine za punjenje i zatvaranje, uključujući početnu nabavnu cijenu i sve tekuće troškove održavanja ili popravke. Možda se isplati investirati u kvalitetniju mašinu koja ima duži vek trajanja i zahteva manje popravki, jer to na kraju može uštedeti novac na duge staze.

Sve u svemu, monoblok mašina za punjenje i zatvaranje može biti vrijedna prednost za svaku kompaniju koja treba brzo i precizno pakovati velike količine proizvoda. Pažljivom evaluacijom specifičnih potreba kompanije i odabirom mašine koja zadovoljava te potrebe, moguće je poboljšati efikasnost i efektivnost procesa pakovanja i povećati ukupnu produktivnost.